En lærer så lenge en lever!
Investeringsguide i 2021 – Hvordan investere trygt og få høyere avkastning
Nordmenn er kjent for å ha god økonomi. Vi har muligheten til både å investere og spare penger. Investering er noe de fleste synes høres spennende ut, og vet at kan være lønnsomt, men ofte vet man ikke hvor man skal starte.
Hvis du er ny til investering vil vi anbefale å starte her: Aksjer for nybegynnere
I dette innlegget skal vi se litt nærmere på hvordan investere trygt i 2021, ved å diversifisere investeringen gjennom 4 investeringsmuligheter, og se på hvilke plattformer som anbefales til dette.
Bankene gir lave spare renter
Sparekonto er en veldig god idé. Det gir muligheten til å ha en økonomisk buffer i trange perioder. Det anbefales å ha en normal sparekonto, men hvis man vil at pengene skal vokse og få en større avkastning, så holder det ikke bare med en vanlig sparekonto.
Hva er en trygg investering?
Lav risiko for tap av verdier
Leverandørens kredittverdighet og seriøsitet
Jevnlig og konstant avkastning
Små valutakursendringer
Følgende presenterer vi deg for noen investeringsmuligheter som i tillegg til den klassiske sparekontoen og aksjesparekontoer, også er en god investering for 2021.
Trygg investering med diversifisering
Det finnes mange måter å investere penger. Nedenfor vil vi gi deg 4 investeringsmuligheter, så du kan spre risikoen (diversifisere) og øke sjansen for god avkastning. Vi skal se nærmere på:
Investering i aksjer og fond
Investering i eiendom
Investering i P2P-lån (crowdlending)
Investering i kryptovaluta
Investering i aksjer og fond
Å investere i aksjer og fond er en av de anbefalte alternativene til investering. Du kan investere i enkelt aksjer, eller fond. Investering i fond regnes ofte som å være en mer sikker investering, fordi at investeringne din blir spredd utover mange forskjellige selskap. Derfor spres risikoen utover alle selskapene, så hvis noen skulle falle i verdi, vil de andre kunne sikre at du ikke taper pengene dine.
Det viktigste, hvis du vil investere trygt, er å diversifisere, altså spre investeringen din. Du har kanskje hørt at du ikke skal legge alle eggene i én kurv – det gjelder også for investeringen din.
Hvis du ikke har så mye erfaring med investering, kan følgende måte være en god strategi til å starte:
Invester sikkert i fond & lær om aksjer
Starte med å investere et beløp hver måned (et beløp du selv vil, og når du vil) i fond, så du blir vant til å investere løpende, på en relativt sikker måte. Her kan vi anbefale fondsparing hos Kron eller Nordnet. Hos Kron kan du få hjelp til en personlig tilpasset investeringsstrategi, og hos Nordnet kan du investere i deres «Superfond».
Samtidig med at du investerer i fond, kan du sideløpende lære mer om aksjer, og begynne å investere beløp du er komfortabel med i aksjer. Her kan vi anbefale å åpne en kont hos eToro – hvor du kan åpne en gratis demo-konto med 100.000 USD, så du kan «øve på å investere».
eToro har også en «copy-trading» funksjon, som tillater deg å kopiere investeringen til andre vellykkede investorer.
Prøv de anbefalte plattformene nedenfor:
Investering i eiendom
Investering i fast eiendom er en meget populær investeringsmulighet. Dette regnes ofte som en sikker investering, og historisk sett er det også det. Boligprisene kan gå opp og ned, men over tid vil de historisk sett øke i verdi.
Det er flere muligheter når det kommer til investering i eiendom, og 2 av dem kan du se her:
Investere i egen eiendom, f.eks leilighet med boliglån.
Investere i eiendom sammen med andre, f.eks med EstateGuru, hvor flere investorer går sammen om å finansiere et boligprojekt (dette kalles også Crowdfunding, og her slipper du å administrere boligen selv)
Det kan være dyrt å kjøpe egen bolig og stå for alt selv, og derfor kan crowdfunding være et godt alternativ. Her kan du investere mindre enn hvis du skulle kjøpe eiendom alene, og det krever ikke så mye jobb fra din side.
Hvis du investerer gjennom en crowdfunding plattform vil det være en enkel måte å komme igang med eiendomsinvestering. Nedenfor kan du se anbefalte plattformer for å komme igang med eiendomsinvestering.
Investering i P2P-lån (Crowdledning)
P2P-investering er en mulig sikker investering. Her kan man låne ut dine egne penger til andre. Det kan du gjøre enten til Privat personer, eller til eksempelvis nyoppstartet selskap som trenger kapital.
Mintos er en kjent og mye brukt plattform til denne type investering. Mintos gir en gjennomsnittlig avkastning på 12,77%, g avkastningen utbetales hvår måned, og du kan automatisk reinvestere hvis du vil det, og du kan selv justere innstillingene for at investeringen skal være så sikker som mulig.
Det fungerer eksempelvis sånn her:
Du investerer et visst beløp, eller et månedlig beløp i P2P gjennom Mintos
Dine penger blir lagt sammen med mange andre sine penger, og denne puljen lånes deretter ut til privat personer, eller selskaper, som søker om et lån (de som oppfyller kriteriene får låne penger)
Dine penger blir spredd ut over mange lån, og du tjener penger på rentene som tilbakebetales av låntakerne.
På sikt får du tilbakebetalt pengene dine + renter.
Investering i kryptovaluta
Kryptovaluta er relativt nytt. Det har fått økt popularitet de siste årene, og en av de mest kjente kryptovaluta er Bitcoin.
Vi vil anbefale å lese denne artikkelen, før du starter med kryptovaluta: Guide til Kryptovaluta og hvordan du kjøper det.
Hvis du selv vil kjøpe og oppbevare kryptovaluta, som f.eks Bitcoin, foregår det på følgende måte:
Du kjøper en fysisk eller online lommebok, som f.eks Ledger Nano S.
Gå til f.eks Coinbase hvor du kan kjøpe kryptovaluta
Kjøp den kryptovalutaen du vil ha, og overfør det til lommeboken
Dette kan være en litt komplisert prosess hvis ikke du har gjort det før. Vi anbefaler derfor å bruke BitcoinPRO hvis du vil investere i Bitcoin eller andre krytpovaluta. Her kan du enkelt investere i verdien, og du trenger ikke noen krypto-lommebok eller noen komplisert prosess.

Konklusjon
Aksjer og investering blir mer og mer populært, og omtalt. Flere og flere vil investere for å tjene flere penger, og i dette innlegget har vi gjennomgått en måte du kan diversifisere investeringen din, så du sprer risikoen.
Dette inkluderer:
Investering i aksjer og fond
Investering i eiendom
Investering i P2P-lån (crowdlending)
Investering i kryptovaluta
Vi har presentert noen av de mest brukte, og mest anbefalte investeringsplattformene i de forskjellige kategoriene. Hvis du vil komme godt igang med investering, kan du f.eks åpne en konto hos Mintos (enkelt å starte for nybegynnere og erfarne – gjennomsnittlig avkastning på 12,77%), og hos Nordnet eller Kron(invester enkelt i «superfond», eller få hjelp til din personlige investeringsstrategi).